VAKRE BUDAPEST.
En perle i Europas arkitekturhistorie.
Barokk, nyklassisisme og art-nouveau side om side.


120 par sko langs elvepromenaden. 
Minnesmerke over jødene som ble skutt ved Donau vinteren 1945. 

Palasset

Vi bodde på Budda-Bar hotel. 
Rommene innredet i svart og rødt (litt tungt og dystert, men det visste vi da vi bestilte), sentral beliggenhet og god service. I utgangspunktet helt ok når vi ser bort i fra at vi siste dagen fant masse småkryp i vegg til vegg teppet på gulvet... (jeg hadde lagt buksa mi på gulvet om kvelden, og da jeg tok den på kjente jeg....). Maten var vel det eneste som skuffet oss litt. Prøvde alt fra lokal mat til hamburger og italiensk. Eneste som stod til forventningen var vel den lokale gulasj suppa.

 Fikk med meg Picasso utstilling på nasjonalgalleriet i slottsbygningen. Det var en bonus siden den egentlig skulle ned 31.juli.Taket på Mathiaskirken er fantastisk vakkert !
Ingen storbybesøk uten shopping.
Selv om det ikke er yndlingsaktiviteten i vår familie klarte Marit Serianna og fylle opp noen handleposer på et par timer på Westend City Center.


Parlamentbygningen fra begynnelsen av
1900 tallet i bakgrunn.

St.Stefan-basilikaen. Ungarns viktigste katolske kirke med den mummifiserte høyre hånden til kirkens skytshelgen.. pussig greier i et lite bur.. 
Budapests største innendørs matmarked.
Massevis av broderier (maskinbrodert..) og alt av kjøtt, fisk og grønnsaker.
"Nagycsarnok" i enden av gågata Vaci Utca.Spasertur i rolige omgivelser på  Margitøya.
Heroes square. 
Like i nærheten spiste vi lunsj på Vàrosliget cafe og bar. Beste maten under oppholdet.Gozsdu Udvar - passasje i jødekvarteret full av restauranter og et yrende liv på kveldstid.
Samlingsted for ungdom. 


Pleier å skrive om stoff og garnbutikker når jeg er ute og reiser. I denne byen fant jeg faktisk ingenting å ta med hjem, og lite å skrive om. Fant en stoffbutikk i tillegg til sybutikk på WestEnd senteret. Ikke denne byen man reiser til med syklubben :). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar