YAYOI KUSAMA: "I UENDELIGHETEN" .Louis Vuitton butikkvindu på 5.th Avenue i New York, 2012. Samarbeidet med Vuitton om et designprosjekt (klær, vesker, sko og tilbehør). Butikkvinduene dekoreres med prikker og gresskarmønster. Det øverste bildet med voksendukke av Kusama.


En lykke å få oppleve kunstutstillingen «I uendeligheten» på Henie Onstad Kunstsenter denne våren.
Yayoi Kusama (f. 1929 i Japan), en samtidskunstner som etter min mening bør gå rett inn i skolebøkene på linje med Andy Warhol. Ypperlig som inspirasjon og konkretisering når det jobbes med visuelle virkemidler som tekstur, form, farge, punkter og prikker i ulike teknikker (for eksempel blyant, maling, skulptur og stofftrykk).
Surrealistisk popkunst som fasinerer, irriterer og inspirerer.
Kusama var med på sin første utstilling allerede som 16 åring. I 1952 hadde hun sin første separatutstilling.  Hun slet med depresjon og angst hele livet, bodde mange år i New  York, men flyttet tilbake til Japan da kjæresten døde. Fem år etter at hun kom tilbake til Japan valgte hun å flytte inn på psykiatrisk sykehus (1977) og der bor hun fortsatt.
En allsidig dame som har jobbet med de fleste kunstneriske genrer: Installasjon, performance, design, tegning, maling, skulptur, keramikk, akvarell, collage. Fra 1970 tallet skrev hun også dikt og romaner.
Denne informasjonen fant jeg i boka som var laget til utstillingen, gleder meg til å lese den i løpet av sommerferien.Utstillingen avsluttes i «Obliteration Room». Dette rommet var helt hvitt når utstillingen åpnet.  
Alle besøkende har blitt invitert til å bli med på å dekorere rommet med 
sin egen fargerike prikk. 
Det har resultert i et morsomt fargesprakende «Kusamarom».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar