Matpakkemuffins, frokost- eller lunsjmuffins


Uvanlig mye energi i heimen i kveld. Marit Serianna øver trompet i 2.etg og mor selv baker matpakke muffins. Har lest noen blogger, hentet litt inspirasjon her og der, og kommet fram til at dette er en oppskrift som trygt kan masseproduseres hos oss. Kan spises både varm og kald, men vi liker den best nytinet og kald. Perfekt å ta ut fra fryser`n og putte i matboksen.

Totalt 16 dl mel (denne gang tok jeg 12 dl hvetemel el, 3 dl sammalt hvete (fin) og 1 dl havregryn).
2 ts bakepulver
1 ts salt
2-3 ts italiensk krydder e.l. ( oregano fungerer også).

8 dl lettmelk
200 gram margarin (event 2 dl flytende margarin)

Raspa ost (ca 250 gr)
Pepperoni ( ca 80-100 gr )
Kokt skinke ( tok det jeg hadde i kjøleskapet 5-6 skiver...)
Soltørka tomater...
Fersk basilikum ( 3-4 ss finhakka)

 Pepperoni, skinke, soltørka tomater og basilikum finhakkes.
Alt blandes sammen. Blir løs deig som puttes i muffinsformer ved hjelp av to skjeer.

Strødde havsalt på toppen, noen bruker ost :)

Blir 45-50 muffins.
Stekes 15-18 minutter midt i ovnen på 250 grader :)
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar