Tre generasjoner på Londontur.


Pappa (70+), meg og Lars (45+), Marit Serianna og venninna Tora (15) på tur siste helg i april 2012.
Starter med et tips når tre generasjoner er på tur.  Anbefaler å ta med ørepropper til den eldre generasjon. Det er ganske så mye lyd (gjenklang) på spisestedene.
Lars hadde forhåndskjøpt musikalbilletter, togbillett fra flyplassen t-r, billetter til det nye Harry Potter museet og billetter til guide-buss.
Sistnevnte anbefales ikke å forhåndkjøpe. Vi erfarte at det hadde vært lurt å se an været først, ikke så kjekt å sitte på toppen av åpen buss i regnvær. Ikke særlig smart av oss og ta bussturen på lørdag heller. Alt for mye trafikk, og bussen gikk i 10 km i timen…hoppet av til slutt.
Det fineste på denne turen var at billetten inkluderte en hyggelig båttur på Themsen.

Kjøpte 7 dagers billett til undergrunn og buss på Viktoria station. Denne billetten gav oss ”to for en rabatt” på forskjellige attraksjoner + restauranten Planet Hollywood. Masse penger å spare. Printet ut rabattkupongene hjemme, men de var ikke gyldig uten at vi viste billetten til undergrunn når vi kjøpte billett. Ulempen var at vi måtte stå i billettkø for eksempel på Madam Tussah. Tidligere når vi har vært der, har vi kjøpt billetter på forhånd og gått rett inn….. Rabattkupongene fant vi her: http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london.


Vi bodde på Millennium hotell i Glaucester Road. Helt greit, men stort minus at internett ikke var inkludert! Måtte ut med 20 pund ekstra i døgnet for EN linje. Jentene fikk det til stor glede i et døgn.

Femtenåringene hadde forberedt seg godt til shoppingsrunder. Nettsider for butikkene: Top Shop, Forever 21, River Island, Urban outfitters osv. var studert nøye på forhånd. Og de ble ikke skuffet!

Vi hadde forhåndkjøpt billetter til musikalen ”Trollmann fra Os”. Veldig, veldig vellykket for ALLE.

Hadde planer om å se flere musikaler, men dessverre var det veldig få musikaler som gikk denne søndagen. På Leicester square finnes mange boder som selger billetter til halv pris.

En liten nedtur for Lars og pappa var at HMS Belfast (krigsbåt som har blitt museum) var stengt, åpnet 18.mai. Yppelig aktivitet for mannfolkene samtidig som jentene shoppet.


Søndagen startet vi med besøk i Camden Marked, det er VELDIG stas – spesielt for meg!
I guidebøkene står det at det åpner 8…,vil vel si at de åpner litt over 9, kanskje før om været hadde vært bedre. Vel, vi var der FØRST! Vinden vrengte paraplyene og vi hadde ALT for lite klær. MEN, opplevelsen varmet. Anbefales virkelig! Da vi var på veg til shopping i byen noen timer senere var det stappfullt av folk – virket ikke som været spilte noen som helst rolle.
Neste gang vi er i London skal vi prøve ut Portobello marked, åpent fredag og lørdag.
 Klipte meg forresten også på turen. KLIPP + farging 45 pund, ikke ille. I hallen ved siden av Glaucester station finnes en DROP-IN frisør som jeg gjerne anbefaler. Dessverre husker jeg ikke hva den heter, var en amerikansk kjede.


SÅ KREMEN TIL SLUTT: LIBERTY. Avdelingen med stoffer, garn og sytilbehør er et must (spesielt for meg). Garn og stoffavdelingen på John Lewis (Oxford street) er også å anbefale. Klarte å handle begge steder jeg. Billig var det ikke, men utrolig moro og inspirerende.


Hadde planer om å oppsøke stoffbutikkene i Goldhawk Road og Cloth House i Berwich street også, men disse butikkene må jeg ha tilgode til en annen gang.
Link til massevis av opplevelser: http://www.allinlondon.co.uk/directory/1126.php
Johan Lewis på Oxford street. Ikke billig, men inspirerende og verdt et besøk.
Bildet til venstre viser nyheter, og de tre bildene på høyre side viser det som ville bli med meg hjem!
Kjøpte 5,2 meter stoff, heklekrok + seks garnnøster: Totalt 83,61 pund........
Rowan cotton glace, 50gr 4,95pund, Rowan cotton siena 4,25pund, 50gr. Stoffene ca 12,5pund pr.meter.

Dette var en merkelig gammel stoffbutikk få meter fra Oxford Street. Trangt og vanskelig og orientere seg,
måtte nok bruke litt mer tid her for å få kontakt med noe som ville bli med meg hjem.

LIBERTY, MÅ BARE BESØKES!
Rowan cotton 5,50 pund. Knapper 0,60 pund, og det flotte stoffet 21 pund pr.meter.
Bare å fylle opp bankkortet.....
Kom ut igjen med fin pose og "medlemskort"/rabattkort.


4 kommentarer:

 1. Ser ut som dere har hatt en kjempeflott tur! Jeg elsker London og har planer om å ta med meg min shoppingglade datter en gang :) Har en følelse av at det kan bli dyrt, så først må det spares ;)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Ser ut som en herlig tur! Gjort noen fine innkjøp og ser jeg :)

  SvarSlett
 3. Å, det så ut som en herlig tur. Flotte bilder

  SvarSlett
 4. Såg ut som ein super tur. Var i London okt 2011, og planlegg ny tur i haustferien 2012. Tar med tipsa om garn og stoffbutikkane, fekk ikkje tid til slikt sist gong.

  SvarSlett