LUE I FLEECE


(Klikker du på bildet blir det større). Start med å tegne et rektangel. Luens høyde x omkrets (tykkelse på hodet).
Mitt rektangel er 56 x 25 cm (forlenget mønsteret til 30 cm etter at jeg hadde sydd den første luen). Målene er inkl. 0,5 cm sømrom.
Mål 9 cm ned fra toppen og lag en hjelpelinje på tvers.
Del dette rektangelet som er 9 x 56 cm inn i 6 like deler = ca 9,33 cm pr del. Deretter deles de 6 delene i 2. Tegne buer som vist på bildet. For å få riktig bue på snittene brukte jeg en tallerken men 25 cm diameter. Buen går fra spissen oppe til ca ½ cm fra "9 cm linja".

Klipp ut mønsteret og legg det på stoffet. Stoffbrett på ene langsiden (nedkant). (Pass på stoffretningen slik at den retningen som er mest elastisk blir rundt hodet.) Klipp ut.

Sy med elastisk søm som kaster over og syr sammen samtidig.
Start med å sy snittene både oppe og nede. Snitt 1 og 2, 4 og 5 først. Snittet i midten sys tilslutt samtidig som sømmen midt bak. Pass på at sømmene møtes på toppen av lua. Husk også en åpning i sømmen som lua kan vrenges gjennom. Åpningen sys igjen med "usynlig" håndsøm til slutt (absolutt finest at denne åpningen er inni lua). Husk å presse ut sømmene etterhvert. Sett sammen topp mot topp....lua ferdig.1 kommentar:

  1. SÅ MYE FLOTT OG INSPIRERENDE DU HAR PÅ BLOGGEN; GODT NYTTÅR!

    SvarSlett