LYKKE!

Like før mobilnettet ble overbelastet :)

3.juli spratt denne jenta ut av senga og danset seiersdans rundt omkring i hytta - omtrent som om hun hadde vunnet et større beløp i lotto.......mamma, mamma.......


Førstevalget hennes for vg. skole til høsten var i boks. Takket være hard jobbing på ungdomsskolen har hun kommet inn på Elvebakken vgs. fra høsten av - det var ingen selvfølge. 


GRATULERER JENTA MI!


Sitat Østlandssendingen (NRK) 3.juli:
Det skal være en opplevelse å gå på skolen.
Søkte du linja for studiespesialisering på Elvebakken videregående skole, var nedre poenggrense 50,60. Det betyr at det er den poengsummen den sist inntatte søkeren hadde.
Elvebakkens rektor, Per Solli, sier at de har arbeidet målrettet i flere år for å få Elvebakken god. Han er opptatt av at skolegang ikke bare skal bestå av rent faglige ting, men også av opplevelse.
– Det er mange ting som utvikler og modner 16-19-åringer, ting som støtter opp under det faglige. Det skal være en opplevelse å gå på skolen, sier Per Solli.
Han forteller at skolen for eksempel har elevutstillinger i eget galleri, og at de har revy.
– Og det er ikke bare en revy, det er et gedigent tverrfaglig prosjekt med opplæring i organisering, i lyd og i lys. Nå har vi en elev som skal til lys/lyd/scene på Lipa. Vet du hva Lipa er?
– Det er den vi pleier kalle Paul McCartney-skoleni Liverpool?
– Ja.
Per Solli er begeistret over hva skolen har fått til. Han sier Elvebakken også satser på internasjonalisering, og at de legger vekt på å undervise i landets kultur, ikke bare i språket.
– Vi har hatt kinesisk som fag i flere år, med innlagt studietur.
«Katta» er nummer to
Søkningen til såkalt studiespesialisering har økt med 100 søkere. Linjene til bygg- og anleggsteknikk har økt med 37 søkere, og har dermed mer enn tatt igjen tilbakegangen fra i fjor. Medier og kommunikasjon har en markant tilbakegang på 143 søkere.
Det er 16.201 elevplasser totalt i Oslo i år.
Til de 16.201 plassene er det 16.209 søkere fra Oslo.
Av disse er 15.804 ungdom med lovfestet rett til videregående opplæring.
Selv om det er flere elevplasser enn det er ungdom med rett til videregående opplæring, har ikke alle kommet inn på de tre linjene de kan søke på.
Oslo Katedralskole fulgte Elvebakken som skole nummer to med 47,5 som laveste poengsum for å komme inn på studiespesialiseringslinja. Deretter fulgte:
Foss 46,90, Ullern 45,60, Handelsgym 44,70, Nydalen 44,40, Fyrstikkalleen 42,70, Lambertseter 41,30
Nissen med 40,60.På Hellerud og Stovner var det lavest poengkrav for å komme inn på studiespesialisering: 28,6 poeng.
Ønsker seg bedre samarbeid med trinnet over
På Elvebakken har de bygd sin egen bølgetank. Den bruker de i undervisningen i kjemi og fysikk. Skolen har fått hjelp til byggingen av en som har doktorgrad i bølgeteknikk. Og rektor er opptatt av at elevene skal ha god profesjonell veiledning, enten faget er revy eller bølgeteknikk.
– Det som universiteter og høgskoler ikke skjønner, er at det i ytterste fall bare er en sommerferies forskjell mellom deres og mine elever. Det er altfor vanskelig å få til et samarbeide med dem, sier Per Solli, rektor på Elvebakken skole.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar